بایدن پوتین را تهدید کرد که اگر روسیه به اوکراین حمله کند، تحریم های شخصی خواهد داشت
روز سهشنبه، همزمان با آغاز رزمایشهای جدید نیروهای روسی که در اطراف این کشور طرفدار غرب تجمع میکنند، ایالات متحده به مسکو درباره تحریمهای مضر هشدار داد، از جمله اقداماتی که شخصاً علیه ولادیمیر پوتین در صورت ادامه حمله به اوکراین ادامه میدهد.
به نظر می رسد که تنش ها در حال افزایش است زیرا کاخ سفید می گوید خطر حمله روسیه به اوکراین "حتمی باقی می ماند".
رئیس جمهور جو بایدن با هشدار به اینکه چنین اقدامی "پیامدهای بزرگ" و حتی "جهان را تغییر خواهد داد"، گفت که در نظر دارد تحریم های مستقیم علیه پوتین را به تعدادی از اقدامات در دست اجرا اضافه کند.
"آره. من این را می بینم، "بایدن در پاسخ به سوال خبرنگاران در واشنگتن در مورد تمرکزش بر رئیس جمهور روسیه، که مخالفان مدت هاست او را به داشتن گنجینه های مخفی غول پیکر متهم می کنند، گفت.
یک مقام ارشد آمریکایی تحریمهای اقتصادی «با عواقب عظیم» را افشا کرده است که فراتر از اقدامات قبلی است که در سال 2014 پس از حمله روسیه به منطقه اوکراین کریمه اجرا شده بود.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود به خبرنگاران گفت که اقدامات جدید شامل محدودیتهایی بر صادرات تجهیزات پیشرفته ایالات متحده به بخشهای هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و هوافضا خواهد بود.
این مقام گفت: «آنچه ما در مورد آن صحبت میکنیم، فناوریهای پیچیدهای است که ما طراحی و تولید میکنیم، و قطع آنها روی جاهطلبیهای استراتژیک پوتین برای صنعتی کردن اقتصادش به شدت تأثیر میگذارد».
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، بار دیگر این تهدید را تکرار کرد و گفت که تحریم ها «سنگین تر از هر کاری است که تا به حال انجام داده ایم».
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه گفته است که روز جمعه با پوتین صحبت خواهد کرد تا به دنبال "روشنسازی" در مورد نیات مسکو باشد.
رزمایش نظامی جدید روسیه
یک روز پس از اینکه واشنگتن اعلام کرد 8500 سرباز آمریکایی را برای استقرار احتمالی برای تقویت نیروهای ناتو در اروپا در حالت آماده باش قرار می دهد، ارتش روسیه اعلام کرد که تمرینات جدیدی را با حضور 6000 سرباز در نزدیکی اوکراین و منطقه کریمه برگزار می کند.
وزارت دفاع گفت که این رزمایش شامل تمرینات شلیک جنگنده ها، بمب افکن ها، سامانه های ضد هوایی و ناوهای ناوگان دریای سیاه و خزر است.
به گزارش AmericasWestern، کرملین در حال حاضر بیش از 100000 سرباز را در امتداد مرزهای اوکراین مستقر کرده است و نیروهای کمکی از سراسر روسیه آمده است.
جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت: ما به نظارت بر افزایش قدرت رزمی قابل توجه ادامه می دهیم.
واشنگتن همچنین به بلاروس متحد روسیه هشدار داده است که اگر به مسکو برای حمله به اوکراین کمک کند، دولت مستبد آن "با پاسخی سریع و قاطع روبرو خواهد شد".
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «اگر حمله به بلاروس آغاز شود، اگر نیروهای روسی مجبور باشند به طور دائم در خاک خود مستقر شوند، ناتو ممکن است مجبور شود موقعیت نیروهای خود را در کشورهای هم مرز با بلاروس ارزیابی کند.
ایالات متحده و متحدانش در اتحادیه اروپا روسیه را متهم کرده اند که با تهدید به حمله به اوکراین، یک جمهوری شوروی سابق که به دنبال پیوستن به ناتو و سایر نهادهای غربی است، به دنبال برهم زدن ثبات اروپا است.
مسکو طرح حمله به این کشور را رد می کند، جایی که علاوه بر تصرف کریمه، از نیروهای جدایی طلب در شرق نیز حمایت می کند.
در عوض، روسیه غرب را مقصر تنشها دانست و فهرستی از خواستهها را ارائه کرد، از جمله تضمینی مبنی بر اینکه اوکراین هرگز به ناتو نمیپیوندد و نیروهای ناتو که قبلاً در بلوک شوروی سابق بودند عقبنشینی میکردند.
تهدیدات انرژی
یک مقام ارشد آمریکایی گفت که اگر روسیه به دنبال کاهش عرضه انرژی باشد، برنامههای اضطراری برای گذراندن فصل زمستان اروپا در حال طراحی است.
کاخ سفید روز سه شنبه اعلام کرد که بایدن با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر غنی از گاز در 31 ژانویه دیدار خواهد کرد تا در کنار سایر موضوعات، "اطمینان از ثبات عرضه جهانی انرژی" گفتگو کند.
واشنگتن و متحدان اروپایی اش در جستجوی بازارهای جهانی برای منابع انرژی جایگزین هستند، اگرچه اروپا در حال حاضر با افزایش قیمت انرژی در اواسط زمستان دست و پنجه نرم می کند.
این مقام آمریکایی به خبرنگاران گفت: "اگر روسیه تصمیم بگیرد گاز طبیعی یا نفت خام خود را مسلح کند، بدون عواقب برای اقتصاد روسیه نخواهد بود."
این مقام گفت: اگرچه اتحادیه اروپا حدود 40 درصد از منابع خود را از روسیه تامین می کند، مسکو نیز به شدت به فروش انرژی متکی است که به معنای "وابستگی متقابل" است.
تلاش برای مذاکره
گفتوگوهای این ماه نتوانست تنشها را کاهش دهد، اگرچه واشنگتن و مسکو بر ادامه گفتگوها توافق کردهاند.
علاوه بر مذاکرات مکرون و پوتین، دولت فرانسه اعلام کرد مقامات روسیه و اوکراین هفته آینده با همتایان فرانسوی و آلمانی خود در پاریس دیدار خواهند کرد.
واشنگتن در این هفته قول پاسخ کتبی به خواستههای مسکو را داده است و در عین حال تصریح کرده است که از وتوی پیوستن اوکراین به ناتو خودداری میکند.
اما این بحران اختلافات را در غرب آشکار کرده است.
دولت جدید آلمان به دلیل امتناع از ارسال تسلیحات دفاعی به اوکراین و همچنین تردید در مورد یکی از سختترین تحریمهای اقتصادی مورد بحث، یعنی قطع کردن مسکو از سیستم پرداخت جهانی سوئیفت، با انتقاد کیف مواجه است.
ارتش اوکراین بسیار برتر از روسیه است و بایدن تکرار کرد که "هیچ قصدی برای استقرار نیروهای آمریکایی یا ناتو در اوکراین وجود ندارد."
با این حال، ایالات متحده تدارکات تسلیحات را افزایش داده است.
کریستینا کوئین، کاردار ایالات متحده، در مراسمی برای آخرین محموله وارد شده به کیف، گفت که او "دیپلماسی" را ترجیح می دهد.
اما در صورت حمله روسیه، «کرملین با مقاومت شدیدی روبرو خواهد شد، از دست دادن روسیه سخت خواهد بود."
(AFP)
[ad_2]