بایدن مقامات نیکاراگوئه از جمله زوج اورتگا را از ورود به ایالات متحده منع می کند
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
ایالات متحده روز سه شنبه ورود دانیل اورتگا رئیس جمهور نیکاراگوئه، همسر معاون رئیس جمهور و دولت وی را پس از انتخاباتی که در سطح بین المللی غیرقانونی خوانده شد، ممنوع کرد.
قبل از رای گیری در 7 نوامبر، مقامات نیکاراگوئه نزدیک به 40 چهره مخالف از جمله هفت نامزد ریاست جمهوری را بازداشت کردند که تضمین کننده پیروزی اورتگا، حاکم قدیمی اورتگا و همسرش، روزاریو موریلو بود.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در بیانیه ای گفت: «اقدامات سرکوبگرانه و توهین آمیز دولت اورتگا و کسانی که از آن حمایت می کنند، ایالات متحده را مجبور به اقدام می کند.
«اقدامات غیردموکراتیک و اقتدارگرایانه دولت اورتگا، روند انتخابات را فلج کرده و شهروندان نیکاراگوئه را از حق انتخاب رهبران خود در انتخابات آزاد و عادلانه محروم کرده است.
روز دوشنبه، ایالات متحده تحریم های مالی جداگانه ای را علیه مقامات نیکاراگوئه اعلام کرد و انتخابات اخیر را "جعلی" توصیف کرد.
بریتانیا و کانادا نیز تحریم های جدیدی را علیه شهروندان برجسته نیکاراگوئه اعلام کرده اند.
بایدن با متهم کردن اورتگا به نظارت بر دادگاهها، پلیس و سرویسهای امنیتی فاسد گفت: «خشونت فیزیکی و روانی علیه زندانیان سیاسی توسط پلیس و مقامات زندان غیرقابل تحمل و غیرقابل تحمل است.
اورتگا که یک مارکسیست آتشین در جوانی خود بود، از سال 1979 تا 1990 پس از رهبری ارتش چریکی که دیکتاتور مورد حمایت ایالات متحده آناستازیو سوموزا را سرنگون کرد، از سال 1979 تا 1990 بر نیکاراگوئه حکومت کرد.
با بازگشت به قدرت در سال 2007، او چهار بار مجدداً در انتخابات پیروز شد و به طور فزاینده ای دیکتاتوری شد و محدودیت های ریاست جمهوری خود را برداشت.
"بدون مشروعیت دموکراتیک"
کنگره نیکاراگوئه روز سه شنبه از اورتگا 76 ساله خواست تا این کشور آمریکای مرکزی را از یک نهاد همکاری منطقه ای که انتخابات را رد کرده بود، خارج کند و اورتگا 75 درصد آرا را به دست آورد.
اپوزیسیون نیکاراگوئه گفت که انتخابات با پرهیز تودهای همراه بوده است، اگرچه دولت اعلام کرده است که مشارکت 65 درصد بوده است.
هفته گذشته، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) مستقر در واشنگتن گفت که انتخابات "آزاد، عادلانه یا شفاف نبود و فاقد مشروعیت دموکراتیک بود."
گوستاوو پوراس، سخنگوی کنگره، گفت که قانونگذار از اورتگا خواسته است تا منشور OAS را که روند رسمی خروج از گروه است، رد کند.
در این جلسه قانونگذاری، 83 نماینده از 87 نماینده پارلمان اروپا این پیشنهاد را تصویب کردند.
مانند تمام شاخه های حکومت در نیکاراگوئه، کنگره توسط جبهه چپ ساندنیستای اورتگا برای آزادی ملی کنترل می شود.
کنگره OAS را به نقض "اصل عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها" متهم کرد.
اتحادیه اروپا هفته گذشته گفت که نیکاراگوئه اکنون یک رژیم کاملاً خودکامه است.
اورتگا که با انتقادات بین المللی مواجه شد، به اسپانیا و اتحادیه اروپا حمله کرد و گفت که آنها توسط "فاشیست ها" و "نمایندگان نازی" رهبری می شوند.
(رویترز)
[ad_2]