بایدن از متحدان اروپایی خواست که نیروهای آمریکایی را به دلیل تنش در اوکراین در حالت آماده باش قرار دهد
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
ایالات متحده روز دوشنبه 8500 سرباز خود را در بحبوحه تنشهای فزاینده در اوکراین به حالت آماده باش درآورد و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، از متحدان اروپایی خواست تا اتحاد غرب را در برابر فشار روسیه حفظ کنند.
در همین حال، اتحادیه اروپا از متحدان خود خواسته است تا از "فروپاشی عصبی" در میان ترس از اینکه روسیه ممکن است تهاجم تمام عیار به اوکراین را ترتیب دهد، اجتناب کنند.
اگرچه او اصرار دارد که هیچ برنامه ای برای حمله ندارد، رئیس جمهور ولادیمیر پوتین حدود 100000 سرباز را در نزدیکی اوکراین مستقر کرده است، جایی که روسیه قبلاً در سال 2014 کریمه را تصرف کرده و از ارتش جدایی طلب در شرق حمایت می کند.
در واشنگتن، جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت که نیروهای آمریکایی تا 8500 نفر در حالت آماده باش هستند، اما نیروها هنوز مستقر نشده اند. در صورت فعال شدن، بیشتر نیروها برای تقویت نیروی واکنش ناتو استفاده خواهند شد.
کربی گفت: «این یک تضمین برای متحدان ما در ناتو است. این یک سیگنال بسیار واضح به آقای پوتین می دهد که ما مسئولیت های خود را در قبال ناتو جدی می گیریم.
ناتو همچنین گفته است که هواپیماها و کشتیها را برای تقویت جناح شرقی خود میفرستد.
تنش ها به کاهش شدید در بازارهای جهانی کمک کرده است، در حالی که شاخص اصلی سهام روسیه سقوط کرد و بانک مرکزی پس از سقوط روبل، خرید ارز خارجی را متوقف کرد.
مسکو برای تضمین این که اوکراین، یکی از جمهوریهای شوروی سابق، هرگز اجازه نخواهد داشت به ناتو بپیوندد، و همچنین سایر امتیازات ایالات متحده در ازای کاهش تنشها، تلاش میکند.
ایالات متحده و ناتو خواستههای روسیه را رد کرده و به پوتین گفتهاند که تنشها را کاهش دهد و هشدار دادهاند که حمله روسیه به اوکراین موجب تحریمهای اقتصادی «سنگین» و حضور قویتر ناتو در شرق اروپا خواهد شد.
دولت فرانسه اعلام کرده است که مقامات روسیه و اوکراین روز چهارشنبه با همتایان فرانسوی و آلمانی خود در پاریس دیدار خواهند کرد تا راهی برای خروج از بن بست بیابند.
جستجو برای وحدت
با ادامه یافتن بحران، واشنگتن در تلاش است تا اتحاد فراآتلانتیک و ناتو را در برابر روسیه که حدود 40 درصد گاز طبیعی اتحادیه اروپا را تامین می کند، حفظ کند.
در کاخ سفید، بایدن با رهبران فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایتالیا، لهستان، اتحادیه اروپا و ناتو تماس ویدیویی محافظتی داشته باشد.
کاخ سفید گفت که این گفتگوها "بخشی از رایزنی و هماهنگی نزدیک ما با متحدان ماوراء اقیانوس اطلس است."
کربی اصرار داشت که بین واشنگتن و متحدان اتحادیه اروپا "نور روز" وجود ندارد.
در بروکسل، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پس از گفتگو با دیپلمات آمریکایی آنتونی بلینکن گفت که هیچ چیزی وجود ندارد که حاکی از حمله "فوری" روسیه باشد.
او گفت: «شما باید آرام بمانید، کارهایی را که باید انجام دهید، انجام دهید و از حمله عصبی جلوگیری کنید.
هم کیف و هم اتحادیه اروپا گفته اند که خروج کارکنان سفارت خارجی زودرس است.
اما بریتانیا و استرالیا از ایالات متحده پیروی کردند و به خانوادههای دیپلماتها دستور دادند که کیف را ترک کنند، در حالی که فرانسه به شهروندانش گفت از سفرهای بیاهمیت به اوکراین خودداری کنند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین به چارلز میشل، رئیس شورای اروپا گفت که حفظ وحدت همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین مهم است.
نیروهای ناتو در حالت آماده باش هستند
ائتلاف ناتو به رهبری ایالات متحده با اشاره به تصمیمات اخیر دانمارک، اسپانیا و هلند برای بسیج نیروها، می گوید که اعضای آن در واکنش به تقویت روسیه، "نیروها را در حالت آماده باش قرار می دهند" و کشتی ها و هواپیماها را برای تقویت دفاع اروپای شرقی می فرستند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو تاکید کرده است که این ائتلاف "به اتخاذ تمامی اقدامات لازم برای حفاظت" از اعضای خود ادامه خواهد داد.
کرملین ناتو را به "هیستری" متهم کرده و هشدار داده است که نیروهای اوکراینی که با جداییطلبان مورد حمایت روسیه در شرق میجنگند، ممکن است حملهای را آغاز کنند.
دفتر زلنسکی با استناد به اتهامات کرملین گفت که اوکراین تسلیم تحریکات نمی شود.
ایالات متحده هشدار داده است که مسکو ممکن است یک حادثه "پرچم دروغین" در اوکراین ایجاد کند تا بتواند تهاجم را به عنوان پاسخی قابل توجیه نشان دهد.
اختلافات در اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا و ایالات متحده در تلاش هستند تا بر سر بسته تحریمی علیه مسکو به توافق برسند که امیدوار است روسیه را منصرف کند.
اما بلوک 27 کشوری با چالش پیچیده ای مواجه است، زیرا اعضا رویکردها و روابط کاملاً متفاوتی با روسیه دارند.
دولت جدید در قدرت اقتصادی اتحادیه اروپا، آلمان، با انتقاد کیف به دلیل امتناع از ارسال تسلیحات به اوکراین و تردید در مورد یکی از شدیدترین مجازات های اقتصادی مورد بحث - حذف مسکو از سیستم پرداخت جهانی سوئیفت - مواجه شده است.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد که هرگونه تجاوز بیشتر از سوی مسکو "پاسخ روشنی" از سوی اروپا دریافت خواهد کرد و از حمایت اقتصادی برلین از کیف صحبت کرد.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت که این اتحادیه در حال آماده سازی بسته کمک مالی اضطراری 1.2 میلیارد یورویی برای اوکراین است.
در همین حال، ایرلند که عضو ناتو نیست، نسبت به رزمایش های نظامی آتی روسیه در سواحل جنوب غربی خود در آب های بین المللی اقیانوس اطلس هشدار می دهد.
(AFP)
[ad_2]