ایالات متحده به چین درباره خطرات «امنیت جهانی» به دلیل تهدید روسیه برای اوکراین هشدار داده است
صادره به تاریخ، صادره در تاریخ، تاریخ صدور:
چین به ایالات متحده گفته است که می خواهد ببیند همه کشورهای درگیر در اوکراین آرام بمانند و از تشدید تنش ها اجتناب کنند، در حالی که ایالات متحده بر کاهش تنش تاکید کرده و نسبت به خطرات امنیتی و اقتصادی ناشی از تجاوز روسیه هشدار داده است.
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اواخر روز چهارشنبه در گفتگوی تلفنی درباره اوکراین صحبت کردند.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه چین، وانگ به بلینکن گفت: ما از همه کشورها میخواهیم آرامش خود را حفظ کنند و از انجام کارهایی که موجب تنش و تشدید بحران میشود، خودداری کنند.
روسیه که ماه هاست در حال جمع آوری نیرو در مرزهای اوکراین بوده است، از ناتو خواسته است تا نیروها و تسلیحات خود را از اروپای شرقی خارج کند و از پیوستن اوکراین، کشور شوروی سابق به این ائتلاف منع کند.
ایالات متحده و متحدانش در ناتو این موضع را رد میکنند، اما میگویند که آمادهاند در مورد موضوعات دیگری مانند کنترل تسلیحات و اقدامات اعتمادساز گفتگو کنند.
بلینکن در بیانیه ای که توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده منتشر شد به وانگ گفت: «وزیر بلینکن... اعلام کرد که تنش زدایی و دیپلماسی راه مسؤول پیش رو است.
این وزارتخانه گفت که امنیت جهانی و خطرات اقتصادی ناشی از تجاوز بیشتر روسیه به اوکراین بخشی از این گفتگوها بوده است.
وانگ، ظاهراً با اشاره به مخالفت روسیه با گسترش ناتو در اروپای شرقی، به بلینکن گفت که امنیت یک کشور نمی تواند به قیمت امنیت کشورهای دیگر باشد و امنیت منطقه را نمی توان با تقویت یا حتی گسترش بلوک های نظامی تضمین کرد.
ایالات متحده به روسیه هشدار داده است که به اوکراین حمله نکند و از دو کشور خواسته است تا به بسته ای از پیمان های موسوم به مینسک یک و مینسک 2 که به ترتیب در سال های 2014 و 2015 برای پایان دادن به جنگ جدایی طلبانه روسی زبان در شرق اوکراین امضا شده اند، بازگردند.
اما یک سری گامهای نظامی و سیاسی که در توافقنامه بعدی مینسک 2 تعیین شد، با اصرار روسیه مبنی بر اینکه طرف درگیری نیست و بنابراین به شرایط آن که یک محاصره جدی است، متعهد نیست، محقق نشده است.
وانگ گفت: «برای حل مسئله اوکراین، ما هنوز باید به توافق جدید مینسک - نقطه شروع - بازگردیم.
«توافق جدید مینسک که به تصویب شورای امنیت رسید، یک سند سیاسی کلیدی است که همه طرفها آن را به رسمیت میشناسند و باید به طور مؤثر اجرا شود. تا زمانی که تلاش ها در راستای جهت و روح توافق انجام شود، چین از آنها حمایت خواهد کرد.»
(رویترز)
[ad_2]