Ruby on Rails سرعت در توسعه با لذت کدنویسی!

آموزش رایگان زبان برنامه‌نویسی روبی Ruby مقدماتی تا پیشرفته

این فریم‌ورک شامل ویژگی‌هایی مانند سهولت در پیاده‌سازی و نگهداری، سرعت بخشیدن به توسعه وب‌سایت‌ها، پشتیبانی از الگوی طراحی MVC، بهبود کارایی و امنیت برنامه‌ها و… است. همچنین، Ruby on Rails با استفاده از تکنیک‌های نوینی مانند Conention over Configuration، دستورالعمل‌ها و الگوهای مشخصی برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند که بهبود کیفیت کد و سرعت در توسعه برنامه‌ها را به همراه دارد. در روبی، اگر کار انجام شده مشخص و واضح باشد، نیازی به استفاده از پرانتز وجود ندارد. در خصوص نکته دیگر، باید به مقداردهی اولیه یا پیش‌فرض پارامتر یک متد اشاره کرد که در کدهای بالا با کلمه «World» انجام شده است. بنابراین، اگر هیچ پارامتری در فراخوانی متد پاس داده نشود، از مقداردهی پیش‌فرض به عنوان پارامتر ورودی استفاده خواهد شد. همان‌طور که در کدهای بالا مشخص است، اگر یک متد نیازی به دریافت پارامتر (متغیر ورودی) نداشته باشد،‌ فراخوانی متد در روبی به سادگی نوشتن نام آن متد است.

امکان اعمال تغییرات در هر شیٔ جدیدی که ایجاد شود وجود خواهد داشت و حتی در اشیائی از آن کلاس که قبلاً ایجاد شده نیز امکان‌پذیر خواهد بود. با وارد کردن این دستور، در صورت نصب بودن Ruby، اطلاعاتی در مورد نسخه روبی نصب شده مشابه تصویر زیر در خروجی نشان داده می‌شود. با وجود ابزارهای مدیریت بسته یا شخص ثالث، انتخاب‌های بسیاری برای نصب و مدیریت Ruby در دسترس است. اکنون نوبت به این موضوع رسیده است که در مورد مزایایی که استفاده از این فریم‌ورک جدید دارد صحبت کنیم. © کپی مطالب با ذکر منبع و نشانی اینترنتی وب سایت مجله بیبیس بلامانع است.

ابتدا باید کدهای بالا را در فایلی به نام «ri20min.rb» در محل فعلی خط فرمان روبی ذخیره کرده و سپس در خط فرمان دستور «ruby ri20min.rb» را نوشته و اینتر زد. در این بخش، آموزش روبی به بیان ساده و سریع در سطح مقدماتی ارائه شده است. فرض بر این است که طبق آموزش‌های ارائه شده در بخش قبلی، نصب روبی انجام شده باشد. همچنین، در ویندوز ۱۰ می‌توان از «زیرسیستم ویندوز برای لینوکس» جهت نصب یکی از توزیع‌های تحت پشتیبانی لینوکس استفاده کرده و هر کدام از روش‌های نصب موجود Ruby در آن سیستم را به کار گرفت. در ادامه فرآیند آموزش روبی در بخش بعدی نحوه نصب این زبان ارائه شده است.

ظاهرا ارائه‌کننده این فریم ورک، دیوید هینمیر که یک راننده‌ی حرفه‌ای مسابقات فرمول 1 می‌باشد، علاقه‌ی خود به سرعت را در روش کاری فریم‌ورکی که ارائه داده است هم در نظر گرفته است. Ember JS را می‌توان به‌عنوان یک فریم‌ورک فرانت‌اند مبتنی بر مولفه معرفی کرد که کاربردهای بسیار خوب و قوی‌ای را برای ساخت برنامه‌های SPA یا همان Single Page Applicationها در اختیار ما می‌گذارد. این برنامه‌های تحت وب که روی مرورگر اجرا می‌شوند بدون اینکه نیاز باشد صفحه را رفرش کنید اطلاعات جدید برای شما نمایش داده خواهد شد. Ruby on Rails برای بخش مدل امکاناتی بسیار وسیع را معرفی می‌کند که دسترسی‌های زیادی را به برنامه‌نویس می‌دهد و در واقع می‌توانیم بگوییم که بیشتر کاری که این فریم‌ورک می‌کند روی همین بخش خواهد بود. در اینجا یک برنامه‌نویسی مولفه‌ای و مبتنی بر مولفه ارائه خواهد شد که با استفاده از شی‌گرایی و همین‌طور وراثت، کامپوننت‌های طراحی شده در کل برنامه به کار گرفته می‌شوند و می‌توان گفت که هر کد یک بار نوشته می‌شود و از کار تکراری جلوگیری خواهد شد.

باید در مطالعه مطالب آموزش روبی وقت کافی صرف شود و صبر و بردباری لازم وجود داشته باشد. پیش از آموزش نصب و راه‌اندازی روبی، ابتدا بهتر است به معرفی برخی مفاهیم مقدماتی و اصطلاحات به کار رفته در مطلب آموزش روبی پرداخته شود. همان‌طور که قبلاً هم بیان شد، با بازگشت به زمان انتشار روبی، باید به این نکته اشاره کرد که یوکی‌هیرو ماتسوموتو از زبان‌های برنامه نویسی پایتون، Perl و Smalltalk در خلق آن الهام گرفته است. همه این زبان‌ها دارای نقاط قوت زیادی هستند که Ruby بسیاری از آن‌ها را به ارث برده است. اما ممکن است برای افرادی که به دنبال آموزش روبی و یادگیری آن هستند، این سوال به وجود بیاید که این زبان چه معایب و نقاط ضعفی دارد؟ بنابراین، در ادامه این بخش از مطلب آموزش روبی، فهرستی از معایب این زبان برنامه نویسی ارائه شده است.

هر چند این مورد هم مانند مورد قبلی به‌راحتی حل می‌شود، اما اگر می‌خواهید یک برنامه‌نویس Ruby on Rails شوید باید این مورد را در نظر داشته باشید که انعطاف‌پذیری شما کم خواهد شد. در این بخش از مطلب آموزش روبی برخی از نکاتی که برای حل مسئله به نحو مؤثر دارای اهمیت هستند، فهرست شده است. استفاده از حلقه for‌ برای پیمایش یک لیست، کار را انجام می‌دهد اما چندان بهینه و مناسب نیست. همچنین، تعداد اعضای یک لیست هم باید از قبل مشخص شده باشند و نحوه پیمایش در طول لیست هم توضیح داده شود. یکی از نقش‌های ماژول‌ها در روبی، گروه‌بندی کردن متُدهای (Method) مشابه، تحت یک نام شناخته شده است.

اصطلاح متن‌باز (منبع آزاد | منبع باز |‌ Open Source) به نرم‌افزاری اطلاق می‌شود که افراد می‌توانند آن را ویرایش کرده یا به اشتراک بگذارند؛ به این دلیل که طراحی و ساختار آن به صورت عمومی قابل دسترس است. نرم‌افزار متن‌باز، نرم‌افزاری است با کد منبعی که هرکسی می‌تواند آن‌را بررسی یا ویرایش کند و بهبود دهد. کد منبع همان کدهایی است که برنامه‌نویسان کامپیوتر می‌توانند با ویرایش آن، نحوه عملکرد یک نرم‌افزار را تغییر دهند. به واسطه کتابخانه‌های فراوان Ruby، می‌توان سایتی با امکانات آماده استفاده، نه تنها برای ایجاد محتوا، بلکه جهت به اشتراک‌گذاری و توزیع آن در میان مخاطبان ساخت. افزون بر این، امکانات بسیاری برای سئو در توسعه سایت‌های محتوا محور با Ruby وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای ارتقا رتبه‌بندی در موتورهای جستجو استفاده کرد.

فریم‌ورک، زیربنایی را فراهم می‌سازد که توسعه‌دهندگان نرم‌افزار برپایه آن، برای سیستم‌عامل‌های مختلف، برنامه نرم‌افزاری تولید می‌کنند. در این بخش از مطلب آموزش روبی با هدف آشنایی بیش‌تر با این زبان برنامه نویسی، شرح مختصری از هر کدام از فریم‌ورک‌های محبوب زبان روبی ارائه شده است. متضمن این پیشرفت، فریم‌ورک‌های طراحی برنامه‌های تحت وب، سیستم‌های مدیریت محتوا و دولوپمنت استک‌ها (پشته‌های برنامه‌نویسی) هستند که با گرد آوردن تکنولوژی‌های مختلف باعث می‌شوند تا امکانات موردنیاز برای ساخت این سایت‌ها ایجاد شود. سوال اصلی‌ای که ما در این مقاله به دنبال آن هستیم ما را به یکی از همین فریم‌ورک‌ها خواهد رساند. فریم‌ورکی که برخلاف سایر فریم‌ورک‌های استفاده‌کننده از زبان‌های متداول در وب مانند PHP ،JS و ASP از زبان برنامه‌نویسی Ruby برای کار خود استفاده می‌کند.

اولین بخش از معماری MVC همیشه مدل خواهد بود و می‌توان آن را به‌عنوان یکی از مهمترین اجزا در نظر گرفت. اینکه مدل در فریم‌ورک Ruby on Rails چیست باید گفت که یک فایل با زبان روبی است که به پایگاه داده متصل شده و کلیه‌ی آمدوشدهای داده‌ها را با استفاده از تنظیماتی که برای آن اعمال شده و کدنویسی‌ای که برای سایت انجام شده است معرفی می‌شود. در دنیای امروزی فناوری، توسعه وب‌اپلیکیشن‌های مدرن و سریع بسیار اهمیت دارد. یکی از فریم‌ورک‌هایی که به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد، Ruby on Rails است. در این مقاله به معرفی این فریم‌ورک و مزایا و معایب آن پرداخته خواهد شد.

اما پیام چیست؟ در این مورد، پیام «sqrt(9)» است که به معنای فراخوانی متد «sqrt» تلقی می‌شود. هدف پدید آورندگان Hanami، توسعه چارچوبی برای ایجاد وب‌اپلیکیشن‌هایی است که از حافظه کم‌تری نسبت به وب‌اپلیکیشن‌های ساخته شده با دیگر فریم‌ورک‌های Ruby استفاده می‌کنند. Hanami بر اساس اصل جدایی در ساختار فایل میان بک‌اند و فرانت‌اند بنا نهاده شده است. از Sinatra (سیناترا) می‌توان به عنوان جایگزینی برای سایر فریم‌ورک‌های روبی به ویژه Ruby on Rails استفاده کرد. سیناترا با حفظ تلاش حداقلی، بر پایه اصل کلی توسعه چابک بنا نهاده شده است.

این فریمورک با معماری «مدل-نمایش-کنترلر« (MVC) کار می‌کند که به تفکیک کد و سادگی در نگهداری آن کمک می‌کند. فریمورک جنگو به دلیل داشتن کتابخانه‌ها و ماژول‌های گسترده، توسعه وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های پیچیده را به‌سرعت امکان‌پذیر می‌سازد. وقتی که یک پلتفرم برنامه‌نویسی جامعه‌ی کاربری فعالی را داشته باشد، خودبه‌خود سرعت توسعه‌ی آن نیز بالا رفته و شما می‌توانید مطمئن باشید که این فریم‌ورک بدون امکانات نخواهند ماند و هر آنچه که نیاز دارید را برای شما فراهم خواهد کرد. همین‌طور این فریم‌ورک با علم روز پیش رفته و اگر تکنولوژی جدیدی ارائه شود این فریم‌ورک از آن جا نمی‌ماند. همین‌طور مهمتر از همه‌ی این موارد این است که اگر شما سوالی داشته باشید و به اروری برخورد کرده باشید، این سوال بدون جواب نخواهد ماند.

دوره Learn and Understand Ruby on Rails | Hello Rails (MASTER COURSE). این دوره مدرن طراحی شده است تا به شما کمک کند به سرعت شروع به استفاده و درک Ruby on Rails کنید. با تمرکز بر ساخت یک ایده واقعی در دنیای واقعی، این دوره از صفر تا صد، فریمورک کاربردی و واقعی وب اپلیکیشن، Ruby on Rails را به شما آموزش می‌دهد. Ruby on Rails یک فریمورک اپلیکیشن وب است که بر مبنای قرارداد بر پیکربندی متمرکز است. قراردادها آسان‌تر دنبال می‌شوند، یادگیری آن‌ها ساده‌تر است و به حل مشکلات بدون دردسر کمک می‌کنند. با Ruby on Rails در جعبه ابزار خود، هیچ ایده اپلیکیشنی وجود ندارد که نتوانید با آمادگی کامل به آن نزدیک شوید.

همان‌طور که در تصویر بالا مشخص شده، نسخه پیشنهادی در فهرست سمت چپ تصویر، نسخه «Ruby+Devkit 2.7.X (x64)» است که با فونت درشت و یک علامت پیکان در سمت چپ آن، نسبت به سایر نسخه‌ها متمایز شده است. در مراحل نصب مورد خاصی وجود ندارد و با انتخاب مسیر نصب و زدن دکمه Next در هر مرحله انجام می‌شود. در واقع، با استفاده از Tilt، فریم‌ورک Cuba می‌تواند قالب‌های بسیاری را با هم ترکیب کند و همچنین، با بهره بردن این فریم‌ورک از Cutest و Capybara، امکان آزمایش و تست نرم‌افزار فراهم می‌شود. واژه Ruby در انگلیسی به معنی یاقوت سرخ است که طراحی لوگو روبی نیز به همین مفهوم اشاره دارد. درعوض ، ما مستقیماً در برنامه نویسی و ساخت برنامه کاربردی خود قدم به قدم ، ویژگی به ویژگی قدم خواهیم برداشت. Code-along و ساخت یک برنامه وب MVP که تمام جنبه های قابلیت ورود به سیستم ، مدیریت کاربر و مدیریت نقش را پوشش می دهد.

جنگو نیز دارای مستندات کامل و جامعه‌ی کاربری قوی است که به توسعه‌دهندگان در یادگیری و حل مشکلات کمک می‌کند. با این حال، ساختار و معماری جنگو کمی پیچیده‌تر از Ruby on Rails است و نیاز به درک بهتری از مفاهیم برنامه‌نویسی وب دارد. جنگو بر پایه اصول «صریح بهتر از ضمنی» ساخته شده است، به این معنی که توسعه‌دهندگان نیاز به نوشتن کدهای بیشتری دارند، اما این کدها شفاف‌تر و قابل درک‌تر هستند. اگر بخواهیم بگوییم که بزرگترین ایراد وارده به برنامه‌های طراحی شده با فریم‌ورک Ruby on Rails چیست می‌توانیم به این موضوع اشاره کنیم که این برنامه‌ها ران‌تایم بالایی دارند و کمی کند هستند. در این مورد باید بگوییم که بخاطر معماری‌ای که این فریم‌ورک دارد و همین‌طور نکات مربوط به زبان برنامه‌نویسی روبی، سایت‌ها و برنامه‌هایی که با این فریم‌ورک ساخته می‌شوند کمی کند خواهند بود.

به عنوان مثال، اگر قصد تکرار چندین باره عبارت «Hello World» وجود داشته باشد، بدون اینکه نیاز باشد هر بار این عبارت تایپ شود، می‌توان به صورت زیر یک متد تعریف کرده و هر بار آن متد را فراخوانی کرد. توسعه‌دهندگان می‌توانند از این فریم‌ورک به عنوان یک کتابخانه باز کاربردهای وب استفاده کنند. سیناترا برای توسعه محصولاتی در نام‌های تجاری از جمله LinkedIn ،BBC ،Apple و GitHub به کار رفته است. معادل انگلیسی این شعار «Matz is nice and so we are nice» است که معمولاً به صورت خلاصه با سرنام «MINASWAN» به کار گرفته می‌شود. در ادامه، پیرامون هدف از ساخت روبی و این مسئله که ایده خلق روبی چطور در ذهن ماتس شکل گرفت، توضیحاتی ارائه شده است. لیموناد جامع‌ترین پلتفرم‌ آموزش آنلاین ویدیویی، برای فارسی زبانان است، که از سال 1395 فعالیت خود را با همکاری مدرسین و متخصصین در تمام حوزه‌های آموزشی و با شعار “آموزش برای همه” آغاز کرد.

Ruby on Rails برای پروژه‌هایی که نیاز به توسعه سریع و مدیریت پیچیدگی دارند، یک انتخاب ایده‌آل است. در انتخاب Ruby on Rails یا جنگو، چرا روبی آن رایلس را انتخاب کنیم؟ Ruby on Rails به دلیل فلسفه «کنوانسیون بر پیکربندی» (Convention over Configuration) و «خشک نگه‌داشتن کد» (Don’t Repeat Yourself) یکی از فریمورک‌های محبوب بین توسعه‌دهندگان است. این اصول به شما این امکان را می‌دهد که کدهای خوانا و قابل نگهداری بنویسید و در عین حال سرعت توسعه خود را افزایش دهید. Ruby on Rails برای ساخت اپلیکیشن‌های اجتماعی و تعاملی مانند Twitter و LinkedIn بسیار مناسب است. این فریمورک با امکاناتی که برای مدیریت کاربران، ارسال پیام‌ها و به‌روزرسانی‌ها ارائه می‌دهد، به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا اپلیکیشن‌های پویا و کاربرمحور ایجاد کنند. به‌طور کلی می‌توان گفت که از نظر مزایا Ruby on Rails یک فریم‌ورک خوب و کاربردی است که می‌توان روی آن حساب کرد و امکانات خوبی را برای کاربران خود فراهم می‌کند.

اجتماعات کاربران فعال در کلان‌شهرهای دنیا شکل گرفت و همایش‌های بسیاری در ارتباط با Ruby برگزار شد. Ruby توسط یوکی‌هیرو ماتسوموتو (Yukihiro Matsumoto) در ژاپن و در اوایل دهه هفتاد شمسی ساخته شد. مهم‌ترین دستاورد ماتسوموتو را می‌توان همین خلق زبان Ruby و پیاده‌سازی مستندات آن دانست. کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت توسعه دانش رایا پارس (رسانه آموزشی لیموناد) می باشد. به عنوان یک مبتدی ، شما کل تجربه تفکر و ایجاد سیستم اصلی هر برنامه وب مدرن را بدست خواهید آورد. البته باید گفت که Ruby on Rails صرفا در زمان شروع این مشکلات را با روبی دارد و بعد از اینکه به این زبان مسلط شوید این ایراد دیگر برای شما یک ایراد محسوب نخواهد شد.

وقتی که شما بک‌اند سایت خود را با استفاده از این فریم‌ورک پیاده‌سازی می‌کنید، یک سوال اساسی ایجاد خواهد شد که بهترین فرانت‌ساز برای Ruby on Rails چیست و باید به‌سراغ کدام یک از فریم‌ورک‌های فرانت‌اند برویم تا بهترین گزینه را در اختیار ما قرار دهد. برای این منظور می‌توان به این موضوع اشاره کرد که همان‌طور که در ابتدای مقاله هم گفتیم Ruby on Rails سازگاری خوبی را با JS ،HTML و CSS دارد. بیشترین شهرت این زبان مدیون برنامه‌هایی است که برای سیستم عامل مکینتاش نوشته است و این موضوع که مک پشتیبانی خوبی را از این زبان و از فریم‌ورک‌های وابسته به آن مانند Ruby on Rails ارائه می‌کند، غیرقابل انکار است. این دوره برای کسانی مناسب است که علاقه مند به یادگیری برنامه نویسی وب هستند و با زبان برنامه نویسی Ruby و فریمورک برنامه نویسی Rails موثرتر بخواهند کار کنند. بنابراین، باید مباحث بسیاری از جمله ساختارهای کنترلی ارائه شده در روبی، کاربرد بلوک‌ها و سایر موارد فرا گرفته شود.

مشابه Smalltalk، زبان Ruby هم یک زبان شیٔ‌گرای کامل و بی‌نقص محسوب می‌شود. استفاده از سینتکس (نحو | Syntax) روبی نسبت به استفاده از سینتکس Smalltalk بسیار ساده‌تر است. در ادامه آموزش روبی به شرح هر یک از ویژگی‌های این زبان اسکریپت‌نویسی پرداخته شده است. هر دو فریمورک مزایا و معایب خاص خود را دارند و بسته به نوع پروژه و مهارت‌های برنامه‌نویسی شما، یکی از آن‌ها می‌تواند بهترین انتخاب باشد. توصیه می‌کنیم با توجه به نیازهای خود و بررسی دقیق ویژگی‌های هر دو فریمورک، تصمیم‌گیری نهایی خود را انجام دهید. از سوی دیگر، Ruby on Rails بیشتر در پروژه‌های تجارت الکترونیک و اپلیکیشن‌های استارتاپی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از نکاتی که در مورد نام زبان روبی وجود دارد، انتخاب نام آن است که کمی عجیب به نظر می‌رسد. روبی (Ruby) در اصل یک ماده‌ی معدنی است که همه‌ی ما آن را به نام یاقوت سرخ می‌شناسیم. انتخاب نام این سنگ گران‌بها برای این زبان برنامه‌نویسی در 26 سال پیش کمی نامتعارف به نظر می‌رسید، به قبل از طراحی این زبان توسط Matz و اینکه هیچ کدی در مورد آن نوشته شود، باز می‌گردد. به گفته‌‌ی این برنامه‌نویس در ابتدا دو نام Coral (مرجان) و Ruby (یاقوت) برای این زبان برنامه‌نویسی پیشنهاد شده بود که ارائه‌کننده‌ی این زبان یاقوت را انتخاب کرد. در مورد پیدا شدن چنین نامی نیز همین برنامه‌نویس گفته است که این نام از سنگ ماه تولد یکی از همکارانش گرفته شده است و هیچ راز بزرگی در پس آن نبوده است.

این کار به وسیله تحمیل یک ساختار کدنویسی متناسب و استفاده از کتابخانه‌های آماده محقق می‌شود. در ادامه و این بخش از آموزش روبی برخی از ویژگی‌ها و خصوصیات کلیدی زبان Ruby فهرست شده است. در همان سال، تعداد پیام‌های ارسالی در «Ruby-Talk» که نخستین فهرست پست‌سپاری (Mailing List) برای بحث پیرامون زبان روبی به شمار می‌رود، به طور میانگین به ۲۰۰ عدد در روز می‌رسید. در سال‌های اخیرا این میزان با کاهش مواجه شده است، چرا که، دامنه بحث‌ها در اجتماعات روبی، از یک فهرست متمرکز به چندین گروه کوچک‌تر تقسیم شده است. در ابتدای آموزش روبی و قبل از هر چیز، باید به این سوال اساسی پاسخ داده شود که روبی چیست؟ لذا، در ادامه به این مهم پرداخته شده است.

از جمله برخی از این مفاهیم می‌توان به متغیرها، ساختارهای داده و عبارت‌های شرطی اشاره کرد. افراد مبتدی در مسیر آموزش روبی با اصطلاحات زیادی مواجه خواهند شد که در طول فرآیند آموزش روبی آشنایی لازم را با این اصطلاحات جدید کسب خواهند کرد. از زمان معرفی و پدید آمدن Ruby، این زبان برنامه نویسی دستخوش تغییرات و به‌روزرسانی‌های متعددی شده و در طول سال‌ها به سطح قابل قبولی از پایداری رسیده است. در این بخش از آموزش روبی با هدف کسب شناخت بیش‌تر در مسیر یادگیری روبی، برخی از مزایا و نقاط قوت این زبان برنامه نویسی در ادامه فهرست می‌شود. یادگیری پایتون و Ruby on Rails یکی از مهارت‌های کلیدی برای توسعه‌دهندگان وب است. این دو زبان برنامه‌نویسی با فریمورک‌های قدرتمند خود، به شما این امکان را می‌دهند که اپلیکیشن‌های حرفه‌ای و مقیاس‌پذیری را طراحی و پیاده‌سازی کنید.

جنگو با دارا بودن ابزارها و کتابخانه‌های آماده، زمان لازم برای توسعه و پیاده‌سازی اپلیکیشن‌ها را به حداقل می‌رساند. در این قسمت ما با کدهای HTML و CSS سایت و همین‌طور تمامی JSهای گرافیکی آن طرف هستیم و ظاهر سایت یا برنامه‌ی تحت وب ما را شامل می‌شود. در مورد اینکه Ruby on Rails می‌تواند این بخش را برای ما تکمیل کند باید بگوییم که خیر. مسیری که Ruby on Rails برای ما طی می‌کند تا اواسط مرحله‌ی قبل است و در واقع این سیستم یک Rest API را به ما ارائه کرده که با استفاده از آن می‌توان فرانت و نمای ساخته شده را به بک‌اند سایت متصل نمود. به معنای ساده بخش کنترل این وظیفه را بر عهده دارد که بین فرانت و بک‌اند ایستاده و مانند یک راه ارتباطی کنترل شده اطلاعات را بین این دو سو ردوبدل کند.

در نهایت، شایان ذکر است که Ruby به عنوان یک زبان شی‌گرا با نحو اسکریپتی، برای ایجاد اسکریپت‌های بک‌اند به اندازه‌ای انعطاف‌پذیر است که جهت کار با راهکارهای نوشته شده با هر زبانی سازگاری دارد. بر خلاف همه منتقدانی که عقیده دارند Ruby یک زبان مرده است، کاربردهای مختلف روبی، آن را به یک زبان بی‌نقص برای استفاده در برخی پروژه‌های خاص تبدیل کرده است. روبی ان ریلز از سال 2004 شروع شده است با این وجود شما لیست زیر را می بینید که با ruby on rails نوشته شده اند. یک زبان برنامه نویسی پویا و شی گراست که از زبان هایی مثل پرل و لیبس و اسمالتاک الهام گرفته و ویژگی های مثبت آنها رو در بر دارد. در حالتی که توسعه‌ی سایت شما به پایان رسیده است و شما یک نسخه‌ی منسجم از آن را در اختیار دارید می‌توانیم بگوییم که بهترین گزینه برای شما استفاده از هاست ابری می‌باشد. هاست‌های ابری هم ورژن‌های مختلفی دارند که هاست لینوکس ابری گزینه‌ی خوبی برای شما خواهد بود و می‌توانید به‌سراغ آن بروید.

Ruby on Rails به دلیل سرعت و کارایی بالا، یک گزینه مناسب برای استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا است. این فریمورک به آن‌ها اجازه می‌دهد که ایده‌های خود را سریع‌تر به واقعیت تبدیل کرده و با هزینه کمتر به بازار عرضه کنند. در ادامه در مورد اینکه وضعیت ارائه سرویس به‌صورت MVC در Ruby on Rails چیست و چگونه هر کدام از اجزای آن کار می‌کنند صحبت خواهیم کرد. توسط مجموعه آموزش Ruby on Rails که توسط امیر حسن عظیمی تهیه و تدوین شده است، با این زبان قدرتمند و طریقه نصب و راه‌اندازی آن در سیستم عاملهای ویندوز و مک به صورت جامع و با زبانی ساده و روان آشنا خواهید شد. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا با این فریم‌ورک مدرن آشنا شوید و بتوانید وب‌اپلیکیشن‌های موفقی را ایجاد کنید.

پس از ارائه نکات و مباحث مقدماتی پیرامون زبان برنامه نویسی روبی، و کسب شناخت کافی از این زبان، در این بخش از مطلب آموزش روبی وارد بحث اصلی شده و موضوعات مهم در خصوص آموزش آن مورد بررسی قرار گرفته است. در این بخش، مطالب آموزشی برای شروع کار با Ruby به طور کامل پوشش داده خواهد شد. روبی (Ruby) یک زبان برنامه نویسی پویا، مفهومی، شی‌گرا و همه‌منظوره است. افراد بسیاری در اولین گام از مسیر یادگیری مهارت برنامه نویسی با این مشکل مواجه می‌شوند که نمی‌دانند باید از کجا شروع کنند و چه چیزی را یاد بگیرند. اما اگر حداقل زبان برنامه نویسی مورد نظر خود را انتخاب کرده باشند و آن زبان روبی (Ruby) باشد، این مطلب می‌تواند راهنمای کاربردی و جامعی برای شروع یادگیری و معرفی این زبان برنامه نویسی محسوب شود.

در ادامه، با نگاه دقیق‌تر به جزئیات، مفاهیم جدید در آموزش روبی ارائه شده است. چارچوب نرم‌افزاری Ruby on Rails دقیقاً همان چیزی است که یک توسعه‌دهنده برای ایجاد وب‌اپلیکیشن‌ها به‌آن نیاز دارد. در صورت استفاده از Ruby on Rails، معمولاً زمان صرف شده روی پروژه نسبت به سایر زبان‌ها و چارچوب‌های نرم‌افزاری کوتاه‌تر خواهد بود. با کمک افزونه‌ها می‌توان به سادگی اپلیکیشن ساخته شده را به قابلیت‌های جدید مجهز ساخت. فریم‌ورک Ruby on Rails در زمینه توسعه نرم‌افزارهای تجارت الکترونیک بسیار محبوب است. Groupon ،AirBnB و Basecamp جزء شاخص‌ترین شرکت‌هایی هستند که از Ruby on Rails برای توسعه نرم‌افزارها و وب‌اپلیکیشن‌های خود استفاده می‌کنند.

دستور بالا بررسی می‌کند که «آیا این فایل اصلی است که دارد استفاده می‌شود یا خیر». اما اگر از فایل مربوطه به عنوان یک فایل اجرایی استفاده شود، می‌توان کدها را اجرا کرد. در ادامه، آموزش‌ها و نکاتی پیرامون نحوه شروع یک پروژه روبی شرح داده شده است. در ادامه آموزش روبی، پیرامون کدهای ذخیره شده در فایل ri20min.rb به طور جامع بحث شده است. ابتدا به صورت کلی در مورد آن توضیح داده شده و سپس آموزش‌های دقیق‌تری پیرامون هر یک مفاهیم جدید ارائه می‌شود. در کدهای بالا، نتیجه محاسبات انجام شده در متغیرهایی با نام‌های a و b ذخیره شده است و سپس، این متغیرها در محاسبات بعدی (محاسبه ریشه دوم جمع دو متغیر) مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

انتخاب بین Ruby on Rails و جنگو به نیازها و اولویت‌های پروژه شما بستگی دارد. اگر به دنبال توسعه سریع، امنیت بالا و مقیاس‌پذیری هستید، جنگو می‌تواند گزینه مناسبی باشد؛ اما اگر می‌خواهید از یک فریمورک قدرتمند و ساده برای توسعه اپلیکیشن‌های تجارت الکترونیک و تعاملی استفاده کنید، Ruby on Rails گزینه بهتری خواهد بود. علاوه بر این، جنگو با تمرکز بر امنیت، به شما کمک می‌کند تا اپلیکیشن‌های مقاوم در برابر حملات سایبری ایجاد کنید. این ویژگی‌ها باعث می‌شود جنگو یک انتخاب مناسب برای پروژه‌هایی باشد که نیاز به امنیت بالا و توسعه سریع دارند. برخلاف خیلی از فریم‌ورک‌هایی که از زبان‌های غیر ملموس یا به عبارتی کمتر معروف و شناخته‌شده (نسبت به مواردی مانند php و JS) برای طراحی برنامه‌ها استفاده می‌کنند.


برنامه نویسی جونیور